Blir det kaos på Korsvägen?

Nu börjar det stora arbetet runt korsvägen, nu skall man börja bygga på den underjordiska stationen. Under de fyra kommande åren kommer det enligt Trafikverket att vara ett öppet schakt, då man gräver sig 25 ner i jorden. Blir det kaos på korsvägen?

Korsvägen står idag på 25 meter djup lera. All denna lera skall grävas och fraktas bort och stationsutrymmet och uppgångarna skall gjutas i betong. Det finns också en hel del berg i anslutning till arbete, så räkna med att det kommer att sprängas en del. 

Schaktet kommer att ha en yta på 140 x 60 meter. Schaktets storlek medför att stora delar av korsvägen kommer att spärras av. Och all trafik kommer att ledas över Korsvägen på en nybyggd bro, spårvagnar, bussar, bilar, cyklister och gående kommer att samsas på denna bro. Området kommer att spärras av i början på sommaren och vara kvar ända tills stationsbygget är klart 2024.

Stationen, Korsvägen, har fyra spår med två perronger som befinner sig ca 20 meter ner i marken.  Ovanpå spårområdet byggs ett serviceplan och ett stort cykelgarage. 

Mer information hittar du på trafikverket.se/vastlanken/korsvagen

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.