Göteborgsminglet

Bakgrund

Idén om Göteborgsminglet föddes under finanskrisen 2008 då behovet av att knyta nya kontakter och lyssna in vad som hände på marknaden var extra stort. Premiären lockade ca 500 deltagare i ett nybyggt Gamla Ullevi i februari 2009. Många nya relationer och samarbeten skapades som ett resultat av dessa ”slumpartade” möten och succén var ett faktum! Sen dess har drygt 20 mingel arrangerats.

Hur kommer det sig att Minglet fick så stort genomslag, tror du?

-Det fanns ett gemensamt intresse bland stadens föreningar och etablissemang att motverka lågkonjunkturen särskilt då västra Sverige drabbades särskilt hårt. Ett tiotal av dem ställde sig bakom parollen ”Jag nätverkar för framgång” och bjöd in sina medlemsföretag att komma och knyta kontakter över frukost. Det togs fram en grön knapp som alla deltagare bar. Sprang man på någon med samma knapp visste man att man varit på samma event och började prata, även efter eventet. Det var effektfullt, menar Anneli Egestam.

Framtiden för Göteborgsminglet?

Jag tror att vi behöver gränsöverskridande mötesplatser där olika branscher kan mötas under enkla former och ibland får man hjälpa ödet lite på traven. Jag blir lika glad varje gång någon berättar för mig om vad ett möte på Göteborgsminglet lett till i form av nya tjänster, produkter och samarbete.

Efter pandemin tror jag att vi behöver öva på att träffas, vara nyfikna och fortsätta skapa slumpmässiga möten, avslutar Anneli Egestam.

Anneli Egestam

Tips!

Följ Göteborgsminglet i sociala medier på både LinkedIn och Facebook.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.